Frequently Asked Questions

 
 
 

Coronamaatregelen

Mochten er vanwege corona omstandigheden ontstaan zoals bijvoorbeeld een lockdown, waardoor dit niet meer mogelijk is, dan gaat de cursus online verder. Je wordt hier dan zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Door je in te schrijven voor deze cursus ga je hiermee akkoord.

Tijdens die lockdowns in Nederland heb ik digitale lessen gegeven en dat ging uitstekend. Ik zag dat het mogelijk was om online lessen leuk, speels en leerzaam te houden!

De basis coronaregels van de overheid gelden bij Still Life Studio.

Bij klachten: blijf s.v.p. thuis!

 

Voor wie zijn de teken en schildercursussen bedoeld?

Still Life studio biedt teken- en schildercursussen aan volwassenen die graag creatief aan de slag willen gaan. Ook als je geen, weinig of veel ervaring hebt, ben je van harte welkom. Creatieve proces staat voorop.

 

Wat wordt tijdens de teken/schildercursus onderwezen?

Je gaat leren varen tussen verschillende technieken, mediums, onderwerpen, maar ook het ontdekken van je eigen creatieve- onderzoekende natuur.
Eén of twee keer in de maand werken we met een opdracht. Aan het begin van de les is er vaak een klassikale uitleg. Daarna mag je zelf kiezen of je aan de aangeboden opdracht wilt werken of aan een eigen project. Je wordt begeleid bij het ontwikkelen en ontdekken van jouw eigen beeldende en innerlijke wereld.

 

Dien ik mijn eigen materiaal en spullen mee te nemen naar de tekencursus?

Neen. Op de studio is er basis teken- en schildermateriaal aanwezig: papier, potlood, houtskool, pastel,  inkt, penselen/kwasten, kleurpotloden, aquarel kleuren en de basis acrylkleuren. Je mag je eigen materiaal natuurlijk meenemen.

 

Wat is meditatie?

Meditatie is het compassievolle trainen van de aandacht. Ongeacht wat het in je denkgeest zich afspeelt, kun je telkens weer de aandacht ‘uitnodigen’ zodat je heldere staat en rust ervaart. Hiermee ervaar je het positieve effect van het beoefenen: je wordt niet langer helemaal overweldigd door de eigen gedachten, emoties en reacties. Natuurlijk blijven die wel bestaan, alleen het verschil, dat het leven fijner stroomt is met behulp van de meditatie tot stand gekomen.

 

 

Voor wie zijn de meditatie en ademwerk cursussen bedoeld?

Meditatie is voor iedereen toegankelijk. Lichtelijk flexibiliteit en ontvankelijk zijn voor nieuwe en onbekende ervaringen benodigd om cursus in al zijn waarde te kunnen aanvaarden. Het sleutelzin is: er open voor staan.

 

Welke technieken/traditie worden op de meditatiecursus onderwezen?

De technieken, die onderwezen worden, komen overal vandaan. De cursussen worden gegeven zonder nadruk op een specifieke traditie, ze zijn slechts een wegwijzer naar eigen innerlijke ruimte.
En in combinatie met passende ademhalingsoefeningen, worden er mooie verbindingen gemaakt met de focus op de bewustzijn, zachtheid, compassie, verdieping en ontspanning.

 

Moet ik mijn eigen materiaal en spullen naar de meditatieles meenemen?

Alles wat je nodig hebt voor de meditatiecursus ligt in de studio. Je kunt ook je eigen spullen meenemen. Kijk onder pagina Praktische informatie voor meer info.

 

Moet ik gezond en fit zijn als ik met de meditatie/ademwerk cursus ga beginnen?

Neen. In het geval dat je een bepaalde relevante fysieke/mentale klacht hebt, is het van belang dat aan te geven. Met die informatie wordt waar mogelijk de cursus aan jouw behoeftes aangepast. Als je onder een behandeling bent, wordt geadviseerd om jouw (huis-) arts of therapeut te raadplegen.

 

Is meditatie te combineren met geloofsovertuiging?

Ook al komen de oefeningen in de cursussen voort uit verschillende tradities, de leerstof zelf is compleet seculier. De waarden van je geloof en de meditatie beoefening kunnen elkaar aanvullen en verrijken.

 

Wat als ik een les/sessie gemist heb?

Je kan een gemiste les één keer per cursusblok inhalen. Dat kan je doen in de dertiende week van een cursusblok ( alle cursusblokken duren 12 weken in totaal en er is dus nog een extra week daarna voor alle inhaallessen).

 

Wat als de cursus vol is?

Je kan je bij mij op een wachtlijst laten zetten mocht het geval zich voordoen dat er iemand op het laatste moment zich afmeld. Neem contact op via email: info@stilllifestudio.nl.

 

Kan ik parkeren op de locatie?

Still Life Studio zit in Utrecht, dichtbij het centrum en goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Parkeren is gratis op loopafstand in de wijk Ondiep. Graag zelf controleren op aanwezigheid parkeerautomaten.

 

 
 
Tekenen en schilderen. Meditatie. Ademwerk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief