Over

 

Het is Buba’s droom om een plek te stichten, waar ze haar kennis en liefde voor creativiteit met mensen kan delen. Een plek waar men onbegrensd en veilig kan spelen met alle facetten van creatieve en innerlijke leven.

 

Buba heeft een lange zoektocht tussen de academische – en de spirituele wereld gemaakt. Deze beide werelden hebben haar geïnspireerd zich over te geven aan de kenmerkende leerprocessen: studeren, beoefenen en het zich eigen maken ervan, en tot slot het transformeren.

Met dat in haar hart en gedachten is Still Life Studio ontstaan.

Buba’s achtergrond

Buba’s leven is in het voormalige Joegoslavië (Servië) begonnen. Daar heeft ze een middelbare kunstopleiding gedaan en vervolgens in Novi Sad de Academie voor Beeldende Kunst (BA) afgerond. Kort daarna emigreerde ze naar Nederland en volgde ze bij ‘The Dutch Art Institute’ in Enschede de opleiding in Kunst en Theorie (MA).

Vanaf haar negentiende jaar tot in het heden exposeert Buba met grote regelmatig en is lid van kunstverenigingen in Servië en Nederland. Ze heeft een reeks prijzen gewonnen voor haar prestaties in de kunst. Met een performance partner als een ‘long duration performance duo’ heeft Buba zeven jaar lang gewerkt en opgetreden. Als mentor van jonge afgestudeerde kunststudenten heeft ze daarna deelgenomen aan het project “Belofte”. Tussen 2018 en 2021 gaf ze teken- en schildercursussen aan volwassenen in een Utrechtse schilder- en tekenacademie.

Parallel aan haar professionele artistieke prestaties groeit haar belang naar de innerlijke wereld. Buba volgde een intensieve opleiding aan de meditatieschool “Shi Mahesh Heritage School” in Rishikesh, India. Hierna heeft ze een Breath coach training bij een Yoga Teachers College YOGABODY in Barcelona, Spanje, gevolgd. Daarnaast volgde ze diverse workshops, trainingen, retraites en masterclasses in mindfulness, meditatie en ademwerk.

Maar, in de geest van de meditatie, zoals de grote meester Ajahn Chah het formuleerde, is dit alles “gewoonweg iets anders om los te laten”.